Příběh čaje - Michal Thoma


„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]


Čaje - Červený čaj

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015
0.0 stars 0 hodnocení

Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...

Arya Tara Golden Tips 2014

Arya Tara Golden Tips 2014
4.5 stars 1 hodnocení

Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev...

Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second

Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013
2.5 stars 1 hodnocení

Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z...

Yunnan Red Matai - spring 2016

Yunnan Red Matai - spring 2016
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován...

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA Grade
5.0 stars 1 hodnocení

Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013
4.5 stars 2 hodnocení

Výborný čaj z jediné zahrady v Sikkimu, rozprostírající se v okolí vesnice Temi, v...


Citace - Červený čaj


„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

2010 CNNP Sheng Huo Fu Zhuan Cha

2010 CNNP Sheng Huo Fu Zhuan Cha
3.2 stars 2 hodnocení

Výslovnost: CNNP Šeng Chuo Fu Čuan Čcha. Sheng Huo Fu Zhuan je druh Hei Cha (tmavý čaj), který...

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong
4.0 stars 1 hodnocení

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do...

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky jara

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky jara
3.5 stars 1 hodnocení

Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se objeví první jarní...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy